Janssen van Kouwen Amsterdam Zuidoost: 020 - 650 06 70
Janssen van Kouwen Amsterdam West: 020 - 58 16 200
Janssen van Kouwen Mijdrecht: 0297 - 272 272
Janssen van Kouwen Hilversum: 035 - 79 000 49
Janssen van Kouwen Huizen: 035 - 52 888 52
Janssen van Kouwen Naarden: 035 - 699 11 11
Janssen van Kouwen Aalsmeer: 0297 - 32 99 11
Sluiten

Banden | Van Kouwen

BANDEN

 

Het wordt vaak vergeten, maar de band vormt het enige contactpunt van de auto met het wegdek. Goede banden zijn van levensbelang. De wegligging en daarmee ook de veiligheid van uw auto valt of staat met het contact met de weg en dus met de conditie van uw banden.

Uw Janssen Van Kouwen dealer is het juiste adres voor uitgebreide informatie over banden, velgen en complete wielensets. Bovendien bieden we bij Janssen Van Kouwen alle banden van bekende en gerenomeerde merken aan tegen de beste prijzen.

Wij geven u graag een aantal tips met betrekking tot uw banden.


BANDENSPANNING.

 

Zorg voor voldoende spanning in uw banden.

Een juiste bandenspanning zorgt voor: 
- Een goede wegligging (en daarmee uw veiligheid)

- Optimaal brandstofverbruik (een zachte band zorgt voor een hoger verbruik)

- Langere levensduur van de band (een zachte band slijt sneller)

- Comfort (een te harde band zorgt voor een onrustige wegligging en onnodige slijtage)

U kunt de juiste bandenspanning voor uw auto terugvinden in de deurstijl van één van de voorportieren, in het benzineklepje of in het instructieboekje. U kunt dit natuurlijk ook bij een van onze serviceadviseurs navragen.
 

bandenbandenspanning-1


PROFIELDIEPTE.

 

Hoe zit het met de profieldiepte?

Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Daarbij kan een band met minder dan 3,0 mm profieldiepte aanzienlijk minder water afvoeren. Dit zorgt voor een minder veilige wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplaning.
 

De minimale profieldiepte van een autoband is wettelijk vastgesteld op 1,6 millimeter. Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1,6 mm, maar voor uw veiligheid adviseren wij u een band te verwisselen bij een profieldiepte van 2,0 mm. Zelfs bij een profieldiepte van minder dan 2,5 millimeter is de APK-keurmeester wettelijk verplicht een advies voor vervanging voor te schrijven.


Versleten banden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Janssen Van Kouwen meet de profieldiepte van uw banden graag voor u op.

Direct een afspraak maken in onze werkplaats? Dat kan zeker.

 

profieldieptebanden-ms


WINTERBANDEN.

 

Zodra de temperatuur onder de 7 graden celsius zakt bieden winterbanden meer grip en daarmee meer veiligheid dan zomerbanden. Winterbanden kunnen ook meer water verwerken en bieden betere grip op natte en gladde wegen. Ook in de herfst bieden winterbanden al voordelen voor u.

Janssen Van Kouwen biedt u een voordelige totaaloplossing voor uw auto met bv. Opel Winterwielen. Dit zijn band/velg-combinaties met winterbanden van gerenomeerde merken met naar keuze stalen of lichtmetalen velgen. Overweegt u een complete set winterbanden aan te schaffen, dan zijn er superscherpe set prijzen die al beginnen bij €495 voor een Opel Karl, €525 voor een Opel Adam en €545 voor een Opel Astra. 

Vergeet niet: Wanneer u op winterbanden rijdt slijten uw zomerbanden niet, zo gaan beide sets veel langer mee. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden en prijzen voor uw auto. Wij verzorgen ook graag de opslag van uw banden vanaf €50,- per jaar.
 
Voor een optimale verkeersveiligheid is het van belang dat u op tijd de banden van uw auto laat wisselen.

Direct een afspraak maken in onze werkplaats? Dat kan zeker.

 

bandenmaten


BANDENCODES.

 

Op iedere band staat een code aangegeven. Bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W. Hoe leest u deze code eigenlijk?

- 205 staat voor de breedte van de band in mm

- 55 is de hoogte van de band van de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte

- R staat voor radiaal (de bouw van de band)

- 16 is de doorsnede van het gat in de band (de velgmaat) in inches

- 91 is een code voor het draagvermogen van de band

- W is de snelheidscodering (T = tot 190 km/u, H tot 210 km/u, W tot 240 km/u, ZR > 270 km/u)


1521704617-homepage-opel-v500jpg


VAN APK NAAR APK.

 

De boodschap is dus duidelijk: versleten banden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Controleer dus met regelmaat de banden. Vooral als je auto naar de APK moet. Te weinig profieldiepte is namelijk het meest voorkomende mankement dat bij de APK geconstateerd wordt. Van APK naar APK rijden en in de tussentijd niets controleren is dus niet verstandig.

Controleer zelf regelmatig je banden of laat Janssen Van Kouwen met regelmaat je banden controleren, helemaal voor de grote reis naar je vakantiebestemming. Maar eigenlijk het hele jaar door. Dat is het beste.

 

VRAGEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP

 

Heeft u een vraag of wilt u graag dat wij uw bandenspanning of profieldiepte meten? Rij dan gerust even langs. Bij ons bent u per slot van rekening aan het juiste adres voor uitgebreide informatie over de banden van uw auto. Wij helpen u graag met een bandenwissel, opslag van banden of advies bij de beste autobanden voor een prijs die binnen uw budget valt. Of u nu zomer-, winter- of all-season-banden wenst. 

Janssen Van Kouwen staat voor u klaar!

Direct een afspraak maken in onze werkplaats? Dat kan zeker.

 

Contactgegevens


 

VIDEO