Lancia Ypsilon nu te reserveren!

Body

Met de nieuwe Ypsilon is Lancia terug in Nederland, symbolisch voor hun heropleving. Beschikbaar in 100% elektrisch of 1.2 Turbo Hybrid. Prijzen beginnen bij €29.700 voor hybride en €35.400 voor elektrisch. Reserveringen zijn nu open; online bestellen start in juni.

Ypsilon

Uitrustingsniveaus en rijke standaarduitrusting

De nieuwe Lancia Ypsilon heeft drie uitrustingsniveaus: Ypsilon, Ypsilon LX en Edizione Limitata Cassina. Er zijn in totaal 1.906 genummerde en gecertificeerde exemplaren van de speciale Ypsilon Edizione Limitata Cassina beschikbaar (Hybrid en Electric samen), die later wordt vervangen door de luxere Edizione Cassina.

Compact en intelligent, de Ypsilon biedt een rijke standaarduitrusting met functies zoals draadloze Apple CarPlay en Android Auto, een 10,25-inch digitaal instrumentarium en een uitgebreid pakket slimme rijhulpsystemen, waaronder Lane Keeping Assist en Adaptive Cruise Control.

De Ypsilon LX voegt extra's toe zoals sfeerverlichting, 17-inch lichtmetalen wielen en een inductielader voor smartphones. Vanaf de LX-uitvoering is de Ypsilon ook uitgerust met S.A.L.A., een slim infotainmentsysteem dat essentiële parameters bevat voor een comfortabele rijervaring in Lancia-stijl.

Ypsilon

Lancia en Cassina – twee Italiaanse merken die uitblinken

De speciale Lancia Ypsilon EDIZIONE LIMITATA CASSINA, beschikbaar in een oplage van 1.906 genummerde exemplaren als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van Lancia, versterkt de band tussen beide Italiaanse merken, met expertise in respectievelijk autodesign en interieurdesign. Deze gelimiteerde Ypsilon kenmerkt zich door zachte, blauwe fluwelen stoelbekleding met 100% gerecyclede stof en dubbel stiksel, evenals blauwe accenten op de portierpanelen, het dashboard en het exterieur. Een opvallend detail is de multifunctionele ‘tavolino’ van Cassina, een nieuw designelement van bio-plastic en zadelleder, waarin het vakmanschap en de elegantie van beide merken samenkomen.

De royale standaarduitrusting van de Ypsilon EDIZIONE LIMITATA CASSINA omvat onder andere een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie, verwarmbare voorstoelen, 17-inch lichtmetalen wielen ‘Dark’ en een speciale genummerde koffietafel. Het geavanceerde karakter van EDIZIONE LIMITATA CASSINA wordt verder benadrukt door de autonome rijfunctie op level 2, waardoor rijden in druk verkeer veiliger, eenvoudiger en ontspannener wordt dankzij functies zoals Adaptive Cruise Control en Lane Centering.

Ypsilon

Hybride of 100% elektrisch

De nieuwe Lancia Ypsilon Electric, het eerste 100% elektrische model van het merk, wordt aangedreven door een 115 kW (156 pk) elektromotor en een 51 kWh-batterij, met een WLTP-actieradius tot 402 kilometer. Snelladen kan de batterij van 20% tot 80% opladen in slechts 24 minuten, wat overeenkomt met 100 kilometer actieradius voor iedere 10 minuten laden. Klanten krijgen ondersteuning van Free2move Charge, een integraal oplaad- en energiebeheersysteem voor thuis en onderweg.

De Ypsilon is ook verkrijgbaar met een 1.2 Turbo Hybrid-aandrijflijn, met een driecilinder turbobenzinemotor van 74 kW (100 pk) en 48V hybridetechnologie. Deze variant biedt levendige prestaties, een CO2-uitstoot van 103-104 g/km (WLTP), en kan bij lage snelheden volledig elektrisch rijden, met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 9,3 seconden en een topsnelheid van 190 km/u.