Opel onthult volledig nieuwe Grandland

Body

Opel introduceert de nieuwe Grandland, de tweede generatie van hun SUV-vlaggenschip, dat zich onderscheidt door zijn stijl, dynamiek en ruimte, en wordt aangeboden met geëlektrificeerde aandrijfopties. Belangrijke kenmerken zijn onder meer het opvallende 3D Vizor familiegezicht, de geavanceerde Intelli-Lux Pixel HD-koplampen en de permanente verlichte Opel-belettering. De Grandland is gebaseerd op het STLA Medium-platform van Stellantis, ontworpen voor elektrische aandrijving, met een plat batterijpakket van 98 kWh dat een actieradius tot 700 kilometer biedt volgens WLTP-normen.

Nieuwe Opel grandland

Opel's Nieuwe Generatie Grandland: Een Elektrische Mijlpaal voor de Toekomst

“De nieuwe generatie Grandland markeert een nieuwe mijlpaal voor Opel”, zegt Florian Huettl, CEO van Opel. “Met zijn komst is vanaf nu elke Opel beschikbaar met volledig elektrische aandrijving – een belangrijke stap in ons elektrische offensief. De nieuwe Grandland is ontworpen en ontwikkeld in Rüsselsheim en wordt geproduceerd in Eisenach. Daarnaast is de relatie met de Opel Experimental onmiskenbaar. De nieuwe Grandland biedt de innovaties die voor het eerst te zien waren op deze buitengewone conceptauto en versterkt daarmee onze positie in het belangrijke C-SUV-segment.”

Nieuwe Opel grandland

Nieuw platform biedt indrukwekkende actieradius

Met de nieuwe Grandland zet Opel een grote stap in de missie om elektrische mobiliteit nog aantrekkelijker te maken. Hij maakt als eerste Opel gebruik van het STLA Medium platform van Stellantis dat in de basis is ontwikkeld voor batterij-elektrische aandrijving. De Opel Grandland Electric staat met zijn nieuwe architectuur, nieuwe batterij met een capaciteit tot 98 kWh, nieuwe generatie elektromotor en energiebesparende voorzieningen zoals een warmtepomp garant voor een lokaal emissievrije actieradius tot zo’n 700 kilometer (WLTP1). Daarnaast zijn korte laadtijden mogelijk dankzij de DC-snel laadfunctie waarmee de batterij in slechts 26 minuten tot 80% is op te laden.

Nieuwe Opel grandland

Een Diepgaande Blik op 3D Vizor en Intelli-Lux Pixel Matrix HD

De nieuwe Opel Grandland heeft een krachtige uitstraling, met indrukwekkende afmetingen die hem 173 mm langer, 19 mm hoger en 64 mm breder maken dan zijn voorganger. De 20-inch lichtmetalen wielen versterken zijn zelfverzekerde houding. Opvallend is de 3D Vizor met het verlichte Blitz-logo en de Intelli-Lux Pixel Matrix HD-verlichting voor een scherpere lichtbundel die zich aanpast aan de verkeerssituatie. Het slanke ontwerp, zwevend dak en contrasterende bekleding benadrukken de elegantie, terwijl het interieur ruimte biedt dankzij de lange wielbasis en de neerklapbare achterbank. Aan de achterzijde siert het kenmerkende Kompas-lichtsignatuur, inclusief het verlichte Opel-woordmerk.

Nieuwe Opel grandland

Ruim interieur met centraal 16-inch display, AGR-stoelen en slimme oplossingen

In het interieur van de nieuwe Opel Grandland worden de inzittenden verwelkomd door gedurfde elementen in combinatie met een warme ambiance. Het horizontale ontwerp creëert een gevoel van ruimte, terwijl het centrale 16-inch beeldscherm de aandacht van de bestuurder trekt. Het digitale instrumentencluster en de Intelli-HUD head-up display zorgen voor een veilige en plezierige rijervaring. De Pure Mode minimaliseert afleiding tijdens het rijden. Ventilatieopeningen zijn geïntegreerd in de deurpanelen en Edge Light technologie voegt een glasachtige uitstraling van kleur en licht toe. De ergonomische stoelen bieden comfort en zijn gecertificeerd door AGR, met elektrisch verstelbare zijsteunen en ventilatie. Passagiers genieten van extra beenruimte en innovatieve opbergoplossingen, zoals de Pixel Box met inductielader voor smartphones. Met meer dan 35 liter opbergruimte is de nieuwe Grandland veelzijdig en comfortabel voor elk avontuur.

Nieuwe Opel grandland

Innovatieve Technologieën en Geavanceerde Rijhulpsystemen bij Opel

Opel biedt de nieuwe Grandland met diverse aandrijfvarianten aan. Naast volledig elektrische opties, kunnen klanten kiezen voor de Opel Grandland Plug-in Hybrid met een emissievrije actieradius tot 85 km (WLTP) of de Opel Grandland Hybrid met 48V-technologie. Beide hybridevarianten combineren lage CO2-emissies met rijplezier dankzij geavanceerde dempingstechnologie. Het uitgebreide aanbod wordt aangevuld met intelligente rijhulpsystemen en geavanceerde technologieën, waaronder Automatic Cruise Control, verkeersbordherkenning en semi-automatische rijstrookwisseling. Met zijn innovatieve platform en geavanceerde functies zet de nieuwe Opel Grandland een nieuwe standaard in Opels SUV-aanbod en elektrificatiestrategie.