Waarop te letten bij het kopen van een tweedehands auto

Je denkt er al langer over na. Je hebt al vele auto’s bekeken en vergeleken. In je hoofd heb je al een besluit genomen en je staat op het punt om de eerste afspraken met dealers te gaan maken. Want je wil natuurlijk wel eerst even een proefrit maken. Hartstikke verstandig natuurlijk. Voordat je gaat mailen en bellen, lees eerst nog even verder. Het kopen van een tweedehands auto, waar op moet je letten…. 3 Tips van onze collega Jens.

Hieronder de 3 tips van Jens. Wil je eerst nog meer auto's bekijken en vergelijken? Wij hebben 400+ occasions op voorraad. De kans is dus groot, dat jouw nieuwe occasion bij ons staat.

1. Controleer het NAP-label voor de kilometerstand

Een cruciaal aspect om te controleren bij het overwegen van de aankoop van een tweedehands auto is of deze is voorzien van een NAP-label. NAP staat voor Nationale Auto Pas en geeft de kilometerstand van de auto weer. Door te controleren of het NAP-label aanwezig is en overeenkomt met de kilometerstand van de auto, kun je mogelijke manipulatie van de kilometerstand opsporen. Dit helpt je te verzekeren dat de kilometerstand van de auto correct is en dat je een eerlijke deal krijgt.

2. Inspecteer de autolak op kleurverschillen en schade

Een andere belangrijke overweging bij het inspecteren van een tweedehands auto is de staat van de autolak. Let specifiek op eventuele kleurverschillen, omdat deze kunnen wijzen op eerdere schade of herstelwerkzaamheden. Ongelijke of inconsistente lak kan een indicatie zijn van verborgen problemen die mogelijk niet direct zichtbaar zijn. Een grondige inspectie van de autolak kan potentiële problemen identificeren en onverwachte verrassingen in de toekomst voorkomen.

3. Kies voor een BOVAG-gecertificeerde garage of autobedrijf

Bij het selecteren van een locatie om je tweedehands auto te kopen, is het verstandig om te zoeken naar een garage of autobedrijf dat is aangesloten bij de BOVAG. BOVAG-gecertificeerde bedrijven hanteren hoge standaarden op het gebied van kwaliteit en service. Door te kiezen voor een BOVAG-gecertificeerd bedrijf, kun je er zeker van zijn dat je te maken hebt met professionele en betrouwbare verkopers die zich houden aan strikte richtlijnen en regelgeving.

Nu weet je op moet letten bij het kopen van een tweedehandsauto. Alhoewel een goede dealer je altijd zal informeren over bovengenoemde zaken, is niet elke dealer hetzelfde. Jij staat dus nu net wat beter in je schoenen, als je bij een dealer binnen stapt. Met deze 3 tips stap je net wat zekerder bij de dealer naar binnen. Neem trouwens ook eens een kijkje bij onze occasions. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw nieuwe occasion of wil je een aankoopkeuring laten uitvoeren? Neem dan even contact met ons op.