Janssen van Kouwen Amsterdam Zuidoost: 020 - 650 06 70
Janssen van Kouwen Amsterdam West: 020 - 58 16 200
Janssen van Kouwen Mijdrecht: 0297 - 272 272
Janssen van Kouwen Hilversum: 035 - 79 000 49
Janssen van Kouwen Huizen: 035 - 52 888 52
Janssen van Kouwen Naarden: 035 - 699 11 11
Janssen van Kouwen Aalsmeer: 0297 - 32 99 11
Sluiten

Banden wisselen | Janssen Van Kouwen

banden

BANDEN WISSELEN

Het belang van goede banden is enorm groot. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw auto in goede staat verkeren. Daarom controleren wij uw banden bij elke bandenwissel nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte en de bandenspanning moeten immers 100% in orde zijn. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor een betere wegligging, maar ook voor minder slijtage en een gunstig brandstofverbruik. 

WANNEER DE WINTERBANDEN WISSELEN?

Elk seizoen stelt andere eisen aan banden. Goede banden zijn cruciaal voor de manier waarop de auto reageert in een noodsituatie. Bij hogere temperaturen zorgen zomerbanden voor een betere remweg en de minste kans op slijtage. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, bieden winterbanden meer grip. Zo langzamerhand stijgen de temperaturen weer en kunnen de winterbanden worden ingewisseld voor de zomerbanden. Voor een optimale verkeersveiligheid is het van belang dat u op tijd de banden van uw auto laat wisselen. U kunt hiervoor terecht bij onze een van onze werkplaatsen. 


DE BANDENWISSELDAGEN VAN 2020 


Het is weer zover, de bandenwisseldagen van Janssen Van Kouwen komen er aan! Op onderstaande speciale data staan onze monteurs voor u klaar, zodat de banden snel gewisseld kunnen worden. Tijdens het wisselen kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie. Daarna rijdt u weer veilig de zomer in. Dit jaar kunt u de banden wisselen op:
 

  •  - Vrijdag 20 maart 2020 (Geen plek meer in Huizen)
  •  - Vrijdag 27 maart 2020
  •  - Vrijdag 17 april 2020U kunt op deze speciale data terecht bij de volgende vestigingen: 
AalsmeerAmsterdam WestAmsterdam ZuidoostHilversumHuizen, Mijdrecht en Naarden.


HOE WERKEN DE BANDENWISSELDAGEN?

Eenvoudig gezegd zijn er drie situaties: uw zomer- of winterbanden liggen opgeslagen in een van onze vestigingen, u neemt de banden zelf mee of u wilt een gecombineerde afspraak inplannen. Hieronder een korte toelichting voor deze drie situaties:


1. UW BANDEN LIGGEN OPGESLAGEN BIJ JANSSEN VAN KOUWEN

Voor het maken van een bandenwissel afspraak vult u bijgaand formulier in.

2. UW BANDEN LIGGEN NIET BIJ JANSSEN VAN KOUWEN OPGESLAGEN

U wilt graag uw banden laten wisselen? Ook al bent u geen klant of liggen uw banden niet bij ons. Natuurlijk bent u van harte welkom! Voor het maken van een bandenwissel afspraak vult u bijgaand formulier in.

3. U WILT EEN BANDENWISSEL COMBINEREN MET ANDER ONDERHOUD BIJ JANSSEN VAN KOUWEN

Voor het maken van een bandenwissel afspraak in combinatie met ander onderhoud kunt u zelf een werkplaatsafspraak inplannen via onze online planner. 

 

HEEFT U NOG VRAGEN?
Voor vragen kunt contact met ons opnemen per e-mail: [email protected] of bel: 085 – 053 00 30.

 

 Ja, ik wil een afspraak maken voor een bandenwissel

 

Uw contactgegevens

 

Gegevens van de auto

 


WINTERBANDEN VS ZOMERBANDEN

Een winterband is voornamelijk ontwikkeld om de wegligging, de grip op zowel droog als nat wegdek te verbeteren, zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden Celcius daalt. Naast een ander profiel verschilt de winterband ook in het soort rubber. 

Het rubber van een zomerband wordt harder bij een temperatuur van minder dan 7 graden, waardoor je minder grip op de weg hebt. Het rubber van winterbanden blijft, bij een temperatuur van minder dan 7 graden, elastischer. 


Zomerbanden blijven noodzakelijk, omdat winterbanden bij een temperatuur van boven de 7 graden sneller slijten. Wilt u elke dag op uw auto vertrouwen? Dan is het aan te raden de banden op tijd te wisselen. Meestal worden de winterbanden voor zomerbanden omgewisseld rond maart/april. 


HEEFT U VRAGEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP

Heeft u een vraag of wilt u graag dat wij uw bandenwissel inplannen, bandenspanning controleren of profieldiepte meten? Rij dan gerust even langs. Bij ons bent u per slot van rekening aan het juiste adres voor uitgebreide informatie over de banden van uw auto. 

Direct een afspraak maken voor banden wisselen kan via bovenstaand formulier. Wilt u meer informatie over banden?
Dat kan zeker. Bekijk alle informatie:

Rijdt u nog niet op zomer en/of winterbanden? In onze bandenshop bieden wij veel banden aan. Wij helpen u graag aan de beste autobanden voor een prijs die binnen uw budget valt. Of u nu zomer-, winter- of all-season-banden wenst. Bezoek hiervoor onze bandenshop: 


 

VIDEO

 

De agenda's lopen vol, maak snel een afspraak. Er zijn 3 manieren:

1.

Vul het formulier op deze pagina in voor een bandenwissel.

2.
Bel: 085 053 00 30 Niet alleen voor het maken van een afspraak belt u met Janssen Van Kouwen. ook beantwoorden wij graag uw vragen.

3.


Wilt u uw bandenwissel combineren met ander onderhoud? Maak dan een online afspraak via onze werkplaatsafspraak planner.

Na bevestiging is uw afspraak definitief

Wij controleren de beschikbaarheid en bevestigen uw afspraak. Pas na bevestiging is uw afspraak definitief.


BANDENOPSLAG: ZELF MEER OPSLAGRUIMTE EN GEEN VIEZE HANDEN, KORTOM GEMAK

Maakt u nog geen gebruik van onze opslagservice? Of wilt u bij het wisselen direct gebruik maken van onze bandenopslagservice? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mail of vraag naar de mogelijkheden tijdens het telefoongesprek met een van onze collega's.


We reserveren dan een plek voor uw banden in ons bandenhotel. Uw banden worden dan onder de juiste omstandigheden, veilig opgeslagen.